1

Topic: SOGo and Active Sync shows no Encryption protocol (TLSv1.3)

==== REQUIRED BASIC INFO OF YOUR IREDMAIL SERVER ====
- iRedMail version (check /etc/iredmail-release): 1.3.1
- Deployed with iRedMail Easy or the downloadable installer? Easy
- Linux/BSD distribution name and version:  Ubuntu 20.04
- Store mail accounts in which backend (LDAP/MySQL/PGSQL):  MariaDB
- Web server (Apache or Nginx):Nginx
- Manage mail accounts with iRedAdmin-Pro? Yes
- [IMPORTANT] Related original log or error message is required if you're experiencing an issue.
====

I am getting ready to purchase iRedMail Easy and have it all working well on my test.
However I noticed in my Outbound SMTP section if iRedAdmin pro that the 2 emails i sent from SOGo have this warning "2 users sent emails without secure connection in last 24 hours."

It shows no Encryption protocol.  If I use Active Sync it shows the same.

How ever, if I use Roundcube or and IMAP email client, I show TLSv1.3.

Is this normal or should I get TLSv1.3 with SOGo and Active Sync.   If I should, what is the fix to the error.

Thanks

2

Re: SOGo and Active Sync shows no Encryption protocol (TLSv1.3)

This is safe to ignore. the insecure connection happens between SOGo and IMAP/SMTP services, but since both are running on same host (a.k.a. "localhost"), it's secure.

In upcoming SOGo-5.0, it offers TLS support, we can fix this issue by updating few parameters in sogo.conf:
https://github.com/inverse-inc/sogo/com … 30735f9ffd

----

Does my reply help a little? How about buying me a cup of coffee ($5) as an encouragement?

buy me a cup of coffee